Jac Weerts

Voorwoord 

Voorwoord Het boek is niet meer verkrijgbaar.


Sommigen lacht het leven toe. Anderen kunnen alleen maar naar het leven glimlachen. 

Het komt voor dat sommigen van ons de glorie kennen om fietsend de top te bereiken. Anderen kennen jammer genoeg niet eens een top. En dus ook geen glorie.

Zij gaan sneller of langzamer, met meer of minder kracht, soms in het gezelschap van anderen maar vaak in eenzaamheid.

Maar in tegenstelling tot de eersten, die kunnen uitrusten als ze eenmaal de top hebben bereikt, is er voor die anderen geen top en ook geen rust. Laat staan flitslicht of toejuichingen.

Echter, dankzij allen die dit boek hebben mogelijk gemaakt hoeven veel MS-patiënten niet alleen te fietsen. 

P.S. Heel veel dank, vanuit mijn hart, om mij de gelegenheid te hebben gegeven om dit voorwoord te mogen schrijven en op deze manier een stukje met jullie mee op te kunnen rijden."


Juanma Garate


Winnaar op de Mont Ventoux  (Tour de France 2009)


Start in Malaucenène. 

Start in Malaucenène. Deze vrouwen en mannen  gaan een ultieme uitdaging aan. Een strijd die bijna ieder mens wel eens een keer moet aangaan in zijn leven. En het resulteerde in een "Overwinning". 

servicepunt "Chalet Renard" 

servicepunt Op 6 km van de top heeft de organisatie een permanence ingericht om te eten, te drinken, droge kleren aan te trekken en uit te puffen. Helaas geen mogelijkheid om op te warmen. Sommigen kiezen voor de warme kachel in het restaurant, anderen kiezen ervoor om door te fietsen, de witte kale berg op, waarvan de top inmiddels in dichte mist gehuld is.

Afzien. 

Afzien. Vergeet de heroïsche verhalen, het martelaarschap van Tommy Simpson, het gekoketteer met snelle tijden: hier is een taak te volbrengen. Je neemt de verantwoordelijkheid van de afspraak die je bent aangegaan: je beklimt deze berg 1, 2 of 3 keer. 

Op de foto moedigt Edwin van Wijngaarden zijn echtgenote Cindy aan om haar traject te vervolgen. De ijsregen heeft haar ledematen onderkoeld. Zij slaagt erin om de Ventoux twee keer achter elkaar te overwinnen.

Deelnemers. 

Deelnemers. Jan-Willem van Horssen is één van 34 deelnemers vandaag (18 mei 2012).

'Klimmen tegen MS' organiseerde tijdens 'Hemelvaart' voor de tweede keer de beklimming van de Mont Ventoux. Het door de deelnemers ingezamelde geld (61.272 euro) is gedoneerd aan het Nationaal MS Fonds.   

Website by Folibee